Červen 2012: Budulínek a kouzelník

Dříve, než začnou prázdniny a dveře dílny se na dva měsíce zavřou, je tu ještě chvilka na poslední pohádku. Tentokrát o klukovi, který neposlouchal prarodiče a vůbec se mu to nevyplatilo.

Ten kluk se jmenoval Budulínek. Pohádku jistě znáte, takže raději napíšu, co jsme si z ní vzali do výtvarky. Prvně jsme kreslili lišky ve tmě doupěte. Tvrdé papíry pokryté silnou vrstvou oranžové a červené a žluté voskovky jsme přetřeli tuší a po zaschnutí do ní ryli lišky, které se nám tak z té tmy pěkně vynořili. Pak jsme si je pro jistotu nakreslili ještě jednou na světle - tentokrát je to kresba perem (a tuší) a vybarvená. Jo, a ještě jsme stihli kreamické misky na ten hrášek, který to všechno způsobil, když na něj liška dostala chuť... Děti si je zkusili vytočit na kruhu, jde jim to stejně jako mě (tj ne příliš dobře).

DSC01906.JPG(312 kb) DSC01910.JPG(116 kb)

Protože nám ještě jedno páteční odpoledne zbylo, přišel na řadu kouzelník. Ten přečaroval nejprve ruce na zvířata a pak, jako by mu to nestačilo, začaroval děti celé. Na zebry, tygry, koně...

DSC01943.JPG(80 kb) DSC01950.JPG(71 kb)

13.8.2012, RJ

NAVRCHOLU.cz